Socialpedagog

Snart läggdags igen känner jag....känns som att det är feber på ingång men det hoppas vi ju att det inte är!
Haft lite allt möjligt att reda i på jobbet idag.....
Tänker mig att jag ska berätta lite mer för er vad jag gör på mitt jobb.
 
Jag arbetar ju som Socialpedagog.
Tillsammans med Kuratorn har jag ansvar för allt det sociala som sker i skolan.
Känns oerhört stort att få ha de som ansvar och ibland är det lugnt på den fronten och ibland händer verkligen allt på en och samma gång....så är det ju på en skola där alla sorters människor möts.
Jag har hand om närvaron på skolan. OM någon elev inte dyker upp får jag vetskap om det och det är då min uppgift att ringa hem och kolla om eleven är sjuk, försovit sig eller vad det nu kan tänkas vara....oftast handlar det om att föräldrar glömt att sjukanmäla sina barn.
 
Jag jobbar även förebyggande. Tillsammans med kuratorn har vi varit ute i 3 olika klasser hittils med vårt projekt Självkänsla. Vi jobbar efter materialet "Ungdomars självkänsla" som Mia Törnblom varit med och jobbat fram. Vi kommer att ha varit ute i alla klasser från 6:an-9:an innan terminen är slut.
Vi tittar på klipp och diskuterar Självkänsla, mobbing, prestation och utseende.
Målet är att de ska få en lite större bild av sig själva och om andra.
 
Konflikthantering är en stor del i mitt yrke. 
Motivera och vända saker och ting till det positiva hos elever är också en stor del.
Jag ingår i skolans elevhälsoteam. Är med på möten med föräldrar och elever så kallade EHK (elevhälsokonferens) där vi diskuterar och lägger upp en plan för att eleven ska klara sin skolgång på bästa möjliga sätt.
 
Jag är ute där det händer...bland eleverna och jag älskar det!!
Eleverna har börjat vänja sig vid mig nu och hämtar mig om det är något som hänt eller om de behöver få ur sig något. Jag guidar dom sen vidare om de behöver prata med sin mentor eller kurator eller om det räcker med mina goda råd...råder det en konflikt följer jag med och tillsammans med de inblandade löser vi och reder ut vad som hänt.
 
Känns otroligt bra att få vara del i detta. Hjälpa alla dessa elever med vardagliga ting, sådant som jag lärt mig av livet kan jag sprida vidare till dem. Jag använder mig av mina kunskaper från mitt eget liv, från min utbildning, av erfarenheter från andra och tidigare jobb och av sunt jäkla förnuft!
 
And I really do like it!!
1 Annemie:

skriven

Det låter som ett fantastiskt roligt och intressant jobb susse! Härligt att du trivs så bra :) och kul att läsa då jag själv är lite inne på att arbeta med liknande saker :)

Svar: Ja det är verkligen ett roligt jobb! vad roligt att du är inne på samma spår Annemie:)
Susse

Kommentera här: