Väntar och längtar

En vecka över tiden nu! 
Jag ställer in mig på igångsättning. 
Har en stark känsla av att det kommer få bli så....att jag kommer få gå över två veckor....jag riktar in mig på det helt enkelt. Heja mig och heja oss! 

Vi längtar så enormt mycket efter dig lilla vän❤ 

Kaffe och tårta

Då har vi vaknat till efter vår lilla middagsvila:) idag somnade vi ihopkurade inne i vår säng:)
Så mysigt och ha en liten prinsessa sovandes i famnen💜

Vi har varit och lekt på öppna förskolan idag och efter det handlade vi lunch på macken😳😃 

Och nu äter vi tårtrester till eftermiddagsfikat👍
En oerhört nyttig och näringsrik dag med andra ord😜

Får se vad tummarna innan Björn kommer hem har att bjuda på. 
Lite dammsugning och tvätt skulle jag tro och sen tror jag faktiskt att vi kör igång ett avsnitt med Pippi. 
Behöver ladda energi efter en händelserik helg:) 

Nattliga funderingar

Varför all denna hysteri kring "egentid"?

Jag ser och hör så många prata om "egentid"...hur viktigt det är och att de nästan får panik om de inte får lite egentid. 
Men.... Är det inte i jakten efter egentid som vi liksom blir sjuka? 
Att hela tiden stressa efter att få vara själv.... Istället för att faktiskt leva i nuet och ta vara på livet som spelas upp just här och nu. 

Hela livet består ju faktiskt av "egentid"...usch jag är inget big fan av det ordet...men många använder sig av det idag och det verkar bli extra viktigt och väga extra mycket för en del så fort det kommer barn in i bilden.

Vad är just "egentid"? 
För som jag ser det så tycker jag det mest verkar som ett enda stort stressmoment att "hinna med och ha egentid"....att "hinna med" blir för mig bara stressigt....och stress är inte bra för någon....då kan ju knappast "egentid" bli något bra?! 

Stressar man för att få till lite "egentid" så missar man ju hela livet! 
Jag har haft min tid av "egentid"....jag har inte det behovet av "egentid" idag men många anser sig ha det....men varför? För att alla andra pratar om hur viktigt det är och att de har det så ofta? Människan vill ha det alla andra har istället för att vara nöjda över det man faktiskt har! 

Det är just i jakten efter "egentid" som man glömmer bort sig själv...
Det kan verka konstigt för de som jagar "egentid" att jag säger just så....men tänk efter....tycker du verkligen att du tänker på just dig själv när du stressar över att få tid till dig själv? 
Det blir ju bara ett fett stort MÅSTE! Och då har det tappat all innebörd....det som många kallar "egentid". 

Som sagt....jag har haft "min tid"....jag har skaffat familj för att jag vill ha just familjetid med allt vad det innebär....och det kanske är det många skulle behöva börja inse lite mer....att det är just FAMILJETIDEN som är "egentiden".... Det tror jag gör oss lyckligare....att man liksom tar vara på det man har och njuter av tiden tillsammans....för en vacker dag tar det slut och då blir man ändå ensam och då har du ju massor av tid till "egentid". 

Självklart är tiden till dig själv viktig. Men det får ju inte bli till bekostnad av dig själv. Att tänka på sig själv och lyfta sig själv är att kunna säga Nej och att våga ta sig själv på allvar. Att inte bry sig om vad alla andra gör och tycker utan lyssna till sitt eget inre. att hitta balans i sitt liv, att minska på alla måsten och njuta av vad dagen har att erbjuda i stället. Skratta med dina nära och lär er "att bara vara" kommer man långt på! 
Jag hoppas ni förstår vad jag menar! 

Sluta sträva efter vad alla andra har! 
Ta vara på tiden här och nu och njut av vardagen. Den är faktiskt riktigt fin på många sätt❤ 
Det gäller att hitta det fina i allt det lilla.